Last ned søknadsskjema og vareliste

Foreningen tar opp medlemmer en gang hver vår.
For 2013 skjer det torsdag 23. mai.

Innlevering skal skje mellom kl.10 og 17. i Galleriet.

For å bli medlem må man levere 5 produkter innen en og samme teknikk til juriering, 3 av dem må bli godkjent. Juryen er ekstern og deres avgjørelse kan ikke påklages.

MEDLEMSFORDELER:
-Du blir en del av brukskunstnerenes lokale nettverk
-Du får mulighet for å selge produktene dine i vårt felles verkstedsutsalg "Galleriet"
-Du kan delta på foreningens utstillinger
-Du kan delta på møter og andre aktiviteter

KRITERIER
Alle produkter som leveres til juryeringen eller i "Galleriet" skal være egen design.
Orginalitet og godt håndverk er viktig.
Bruk av halvfabrikata som maling på glass, porselensmaling etc. vil ikke bli antatt.

Den som søker må spesifisere hvilken teknikk de søker opptak i.
Søkere kan få medlemskap i følgende teknikker:

• Strikking/Hekling
• Søm
• Silkemaling
• Batikk, Applikasjon, Patchwork
• Stofftrykk
• Broderi
• Skinn
• Ull/filting
• Keramikk
• Glass
• Tre
• Metall
• Porselen/Cernit
• Vev
• Åpen gruppe. Dette for å
imøtekomme nye teknikker og
sammensetninger.

Vi ønsker ikke rammer. Arbeidene kan monteres, men ikke rammes inn med tre eller metallrammer.

Søkere kan få medlemskap i følgende emner:

• Hatter
• Kniver
• Smykker

Teknikker som ikke kan godkjennes:

• Maling/tegning
• Foto
• Porselensmaling
• Glassmaling
• Maling på ferdigproduserte
trearbeider (halvfabrikata)
• Tradisjonelle husflidsprodukter

Nisser, troll og tradisjonelle husflidsartikler ønskes ikke, da dette kommer utenfor foreningens interesseområde.

Produktene skal selvfølgelig være av egen design.

Informasjon om medlemskap i Trondheim Brukskunstforening:

Aktivt medlemskap koster kr 800,- pr år, og man kan selge sine varer i Galleriet. Dette gjelder varer i den teknikken som man er juryert inn med. Som aktivt medlem må man fornye sitt medlemskap ved å levere minst ett arbeid til juryering i løpet av tre år. Dette må medlemmet selv passe på.
Det aktive medlemskapet krever at en har vakt i Galleriet ca en gang i måneden (avhengig av hvor mange aktive medlemmer det til enhver tid er). Vakta er enten formiddagsvakt (kl 10.00 – 13.30), ettermiddagsvakt (kl 13.30 – 17:00) eller lørdagsvakt (kl 10.00 – 13.00)(13.00 - 16.00).
Det blir holdt opplæring i Galleriet ved at nye medlemmer står noen timer sammen med et annet medlem.

Passivt medlemskap koster kr 400,- pr år, og man kan delta på  juryert utstilling med ett eller flere arbeider. I forbindelse med utstillingen betaler aktive og passive medlemmer kr. 100.- i juryeringsgebyr. Passivt medlemsskap gir i tillegg mulighet for å levere varer til den årlige juleutstillingen.

Aktive og passive medlemmer har for øvrig like rettigheter når det gjelder foreningens aktiviteter utover butikkdriften, dvs. deltagelse i styret, på medlemsmøter og andre aktiviteter/arbeidsgrupper.

Man sørger selv for forsikring av sine arbeider, slik at eventuell skade og lignende på egne ting i Galleriet/utstillingen er dekket.

Av de varer som selges i Galleriet, går 25% til Trondheim Brukskunstforening.

TRONDHEIM BRUKSKUNSTFORENING